De Tandarts – Maatschap "de Tandarts" Wijchen – Wijchen

De Tandarts

De Tandarts

Ik heb nergens last van, dus naar de tandarts gaan is niet nodig denken veel mensen nog steeds of mensen denken, het kost veel geld en dat kan ik mooi besparen. Maar door elke 6 maanden voor een controle naar de tandarts te gaan, kunnen klachten juist worden voorkomen en de kosten worden beperkt.

Bij een controle bekijkt de tandarts de hele situatie van de mond dus niet alleen de tanden en het tandvlees maar ook de tong en de slijmvliezen. De tandarts heeft hiervoor ook de beschikking over diverse röntgenapperatuur. Zo kan de tandarts zelfs een klein gaatje tussen de tanden ontdekken en het gaan vullen voordat het groot wordt. Hiermee kan de kans dat er pijnklachten onstaan aanzienlijk worden verkleind en dus ook de kosten worden beperkt.

Soms wordt er een uitgebreider behandelplan voor u gemaakt: https://youtu.be/pT7rYguUeVo

Ook kunt u van de tandarts een mondhygiëne advies krijgen tijdens een controle om het ontstaan van nieuwe gaatjes en bloedend tandvlees te voorkomen.

Zelfs wanneer u geen tanden en kiezen meer heeft en een kunstgebit draagt, dan is het nog verstandig om minimaal elke 12 maanden voor een controle naar de tandarts te gaan. Als er afwijkingen op de tong, het tandvlees of de mondslijmvliezen ontstaan, kunnen die op tijd ontdekt en behandeld worden.

Wist u dat bij kinderen tot 18 jaar bijna alle behandelingen, zelfs de mondhygiëniste, gewoon in het basis pakket zitten. Er zitten hier dus geen extra kosten voor u aan verbonden. Alles kan dus direct bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden en u heeft hiernaar geen omkijken.

Bent u bang voor de tandarts? Vertel het ons, wij nemen graag de tijd voor u en de behandeling. Onze tandartsen geven een duidelijke uitleg zodat u weet wat er gaat gebeuren en spreken altijd een teken met u af waarmee zij de behandeling direct staken en u een time out krijgt. Wij willen graag de zorg dragen voor uw mondgezondheid!